Acesta este un proiect dedicat pasiunii mele pentru scris și scopul lui este să mă ajute să exersez, să mă descopăr, să mă joc și, nu în ultimul rând, să greșesc. Îmi doresc să devină un spațiu mai mult plăcut, dar și util, pentru cei care sunt interesați de cuvinte și de mecanica ideilor.

Pentru cine este „Ce să-ți povestesc”

Acest newsletter este pentru oamenii care vor să afle mai multe despre scris și despre procesul creativ din spatele scrisului, dar și despre creativitate în general.

În 2023, am încercat să aflu mai multe despre cea din urmă și simt că este un domeniu care se poate explora la nesfârșit. O parte din rezultatele acestui demers de explorare se va regăsi aici.

Bineînțeles, newsletterul este mai ales pentru toți cei care m-au mai citit în trecut și vor să continue să mă citească. De-acum, aici mă găsiți.

Și nu în ultimul rând, newsletterul este pentru toate cuvintele pe care le-am adunat în agendele înghesuite în cutii, pentru toate ciornele și posibilele idei, care-mi ocupă mintea constant; este pentru toate cuvintele care nu vor să stea la locul lor, este pentru toate cuvintele care lipsesc, spre binele poveștilor; este pentru toate cuvintele care nu se potrivesc, este pentru toate cuvintele care nu vor să mă părăsească.

Ce vei primi de la mine pe mail

Voi avea două categorii mari de conținut:

Ce scriu: aici voi publica poveștile mele din cutia cu idei sau fragmente din proiectele la care lucrez. Încă nu știu cum vor arăta, (din moment ce niciodată nu scriu ce plănuiesc, atunci când îmi propun să fac o poveste), dar sunt nerăbdătoare să aflu și eu.

Ce știu: unde voi discuta foarte mult despre procesul meu creativ din ultimii ani și mă voi baza atât pe cercetarea despre creativitate și povești, pe care am documentat-o în 2023, dar și pe ce voi afla de acum încolo despre povești și creativitate.

În afara acestor categorii, rămân întotdeauna deschisă și la surprize.

Drumul meu până aici

Scriu de când știu să scriu și nu mi-am planificat niciodată să fac asta. M-am trezit că pot să mă joc cu formulări și cuvinte imediat ce am învățat să țin un stilou în mână.

În 2013, când m-am mutat la București, pentru a studia la Facultatea de Jurnalism (FJSC), am început pentru prima dată să mă gândesc mai serios la scris

Au urmat (deja) 10 ani de încercări de tot felul, timp în care: am fost copywriter, content writer, seo content writer, redactor colaborator pe la mai multe reviste și pentru mai multe bloguri; bineînțeles, am fost și la cursuri de creative writing și chiar și într-o tabără de creative writing; am căutat evenimente dedicate scrisului, cum ar fi „The Power of Storytelling”; am exersat și m-am perfecționat cel mai mult la un curs dedicat literaturii pentru copii, am înființat un ONG dedicat poveștilor (împreună cu mai multe colege pasionate de povești); am reînceput facultatea, unde m-am concentrat tot pe scris și am intervievat scriitori ca să scriu despre scris.

Bineînțeles, am și citit despre scris, am ascultat aproape toate episoadele din Zest, am făcut exerciții dedicate scrisului, am colecționat PDF-uri cu alte cursuri despre scris, mi-am cumpărat agende cu exerciții scriitoricești, am vorbit despre scris, am observat scriitori, am scris, scris, scris, până am adunat o cutie plină cu notițe împrăștiate în zeci de agende.

Cred că cel mai corect lucru pe care trebuie să îl fac acum este să las ideile de acolo să trăiască și în afara ei.


Mulțumesc că citești „Ce să-ți povestesc!” Abonează-te dacă vrei să primești newsletterul!

Subscribe to Ce să-ți povestesc

Orice-aș face, cuvintele mă duc unde vor ele și, ocazional, mă fac de râs. Acest newsletter este pentru ele.

People

Orice-aș face, cuvintele mă duc unde vor ele și, ocazional, mă fac de râs. Acest newsletter este pentru ele.